BUDGETCOACHING

NPB LOGO.png

Bij budgetcoaching wordt er samen met de cliënt inzicht verkregen in de inkomsten, uitgaven en schulden.

 

De budgetcoach maakt een budgetplan, dat is afgestemd op de persoonlijke situatie. Het plan is gericht op een betere balans tussen de inkomsten en de uitgaven.

 

De budgetcoach helpt tevens bij het ordenen van papieren in een budgetmap en bekijkt de mogelijkheden voor meer inkomsten, bijvoorbeeld door het aanvragen van toeslagen en subsidies.

Veelgestelde vragen BugetCoaching

Wat is budgetcoaching?

Bij budgetcoaching wordt er samen met de cliënt inzicht verkregen in de inkomsten, uitgaven en schulden. De budgetcoach maakt een budgetplan, dat is afgestemd op de persoonlijke situatie. Het plan is gericht op een betere balans tussen de inkomsten en de uitgaven. De budgetcoach helpt tevens bij het ordenen van papieren in een budgetmap en bekijkt de mogelijkheden voor meer inkomsten, bijvoorbeeld door het aanvragen van toeslagen en subsidies.

 

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering is een beschermingsmaatregel en wordt ook wel beschermingsbewind genoemd. De bewindvoerder heeft de taak om de onder bewind gestelde goederen en toekomstige goederen te administreren en te beheren. Denk hierbij aan salaris, uitkering, loon, maar ook zaken als meubilair, sieraden, onroerende zaken, effecten, vorderingen en schulden.

 

Wat is inkomensbeheer?

Bij inkomensbeheer wordt het vermogen van de cliënt beheert door NPB. Vooraf wordt er een budgetplan opgesteld: wat zijn de vaste lasten, wat zijn de overige uitgaven, welk bedrag aan leefgeld is nodig. Dit leefgeld wordt wekelijks gestort op de privérekening van de cliënt.

 

Hoe lang duurt budget coaching?

Afhankelijk van de situatie en het pakket wat wordt afgenomen, kan budgetcoaching maximaal 6 maanden duren.

 

Hoe vaak heb ik contact?

Het traject bestaat uit 3 huisbezoeken en onbeperkt mail en telefoonverkeer.

 

Hoe verloopt de procedure budget coaching?

De coaching bestaat uit 3 fases:

1. Intake

2. Hulpfase

3. Nazorg (meestal na 2 maanden)

 

We bieden 2 pakketten aan:

 

Budgetcoaching basis

 

Dat bestaat uit 3 bezoeken bij u thuis, maandbudget plan, hulp bij het opzetten van een goede administratie en tips op uw persoonlijke situatie. Tijdens het traject kunt u gebruik maken van begeleiding via telefoon en mail. Tevens ontvangt u het gratis starters pakket. Na 2 maanden vindt de nazorg gesprek plaats. We kijken hoe de laatste maanden verlopen zijn, waar u tegen aan liep en of er nog veranderingen of tips nodig zijn.

Budgetcoaching uitgebreid

 

Dit bestaat uit minimaal 3 bezoeken bij u thuis, maandbudget plan, hulp bij het opzetten van een goede administratie en tips op uw persoonlijke situatie. Tevens ontvangt u het gratis starters pakket. Na het budgetgedeelte wordt ook het coaching-traject opgestart. Tijdens dit traject gaan we samen een administratie opzetten, alle papieren worden uitgezocht en op orde gebracht. Dit om een goede begroting te maken. Vervolgens gaan we kijken of we de inkomsten kunnen verhogen. Bijvoorbeeld door toeslagen aan te vragen. We gaan natuurlijk ook kijken of we kosten kunnen verminderen.

Tijdens het traject kunt u gebruik maken van begeleiding via telefoon en mail. Dit traject duurt maximaal 6 maanden.

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier voor budgetcoaching

Bericht ontvangen!